Miksi kotitreeni on jees?

Osa on siirtynyt takaisin kotona treenaamiseen korona tilanteesta johtuen, ja tämän tekstin on tarkoitus motivoida niitä salilla muuten treenaavia mimmejä, joiden voi olla hankalaa innostua kotona jumppaamisesta. Itse treenasin viime keväänä kotona pari kuukautta ja rehellisesti sanottuna en ollut kovin innoissani alkuun mutta kun muutin omaa ajatusmaailmaani hiukan, kotitreenit eivät olleetkaan niin paha juttu. Jos siis olet siirtynyt kotona treenaamiseen, tai mietit siirtymistä kotitreeneihin ja olet vannoutunut salilla kävijä, tässä muutama vinkki siihen miten saat itsesi motivoitumaan kotona treenaamiseen paremmin.

  1. Älä vertaa kotitreeniä salitreeniin.    

Tämä oli ihan ensimmäinen asia, jonka ymmärtäminen auttoi paljon ainakin minua siihen että kotitreenit eivät ole turhaa työtä. Salitreeni nimittäin tuntuu erilaiselta kuin kotitreeni vaikka kotona tekisi mitä. Siksi vertaaminen on turhaa ja myös typerää koska kyseessä ei ole samanlaiset treenityylit. Kotitreenissä tehoja haetaan intensiteetin kautta kun taas salitreenissä nostetaan vastuksen määrää. On siis turha hakata päätä seinään sillä että hakee treeneistä samanlaista tuntumaa ja kokemusta. Sen sijaan kannattaa ottaa kaikki irti siitä että treeni on erilaista. Erilainen ei nimittäin tarkoita huonompaa.

2. Kotitreeni osuu sellaisiin lihaksiin joita et edes tiennyt että sinulla on.

Kotitreeneissä on usein mukana erityylisiä liikkeitä kuin salitreenissä. Kokonaisvaltaiset kehonpainolla tehtävät liikkeet sekä erilaiset yhdistelmä liikkeet ovat yllättävän raskaita ja ne aktivoivat sellaisia lihaksia jotka salitreenissä saattavat jäädä varjoon. Itse huomasin keskivartalon kohdalla kehitystä ja vatsalihakset tulivat kotitreenillä todella kipeäksi. Eli nyt on hyvä mahdollisuus vahvistaa koko kehoa ja sellaisia lihaksia joita et ehkä edes tiennyt että sinulla on.

3. Kotitreeni kiinteyttää.

Kotitreenit ovat usein HIIT tyylisiä intensiivisiä treenejä jolloin kroppa käynnistyy eri tavalla kuin salitreenissä. Lihaksen kasvatukseen salitreeni on lyömätön vaihtoehto mutta kukapa ei haluaisi hiukan timmimpää kroppaa? Kotitreenit kiinteyttävät tehokkaasti ja siitä kannattaa ottaa ilo irti.

4. Parempi kunto josta on apua salitreenissä.

Kotitreenien avulla kunto paranee taatusti ja alussa syy sille miksi kotitreenit ärsyttävät voi nimenomaan olla se että ne ovat raskaita ja epämiellyttäviä koska keho ei ole tottunut sen tyyliseen treeniin. Parempi kunto jonka voit saavuttaa kotitreeneillä tulee viemään sinua eteenpäin myös salin puolella sillä jaksat paremmin. Älä siis ajattele että kotitreenit ovat turhia salitreenejä silmällä pitäen, ne eivät nimittäin ole sitä.

5. Kotitreeni on loistava hermotuksen kehittäjä.

Jos sinulla on ollut hankaluuksia saada tuntumaan pakaralihaksiin salitreeneissä, nyt on loistava mahdollisuus siihen että lihas hermotus paranee. Kun liikkeet tehdään kehonpainolla tai vastuskuminauhaa käyttäen , pystyt aktivoimaan lihasta eri tavalla. Nyt kun hermotus tehostuu, se palkitaan salitreenin puolella paremmalla lihastuntumalla. Älä siis aliarvioi kotitreenien voimaa erityisesti pakara ja vatsalihasten kohdalla ,jotka ovat monelle ne haastavat lihasryhmät.  Nyt kannattaa keskittyä lihaksen aktivointiin!

Lisää aiheesta